Analýza systému bezpečnosti potravin živočišného původu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza systému bezpečnosti potravin živočišného původu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Dokoupil, Ivan
dc.date.accessioned 2013-10-13T15:47:46Z
dc.date.available 2013-10-13T15:47:46Z
dc.date.issued 2013-02-25
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25148
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na v poslední době odbornou i laickou veřejností velmi diskutované téma bezpečnosti potravin. A to i v souvislosti s jejich kvalitou. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou zpracovány poznatky z technologie výroby potravin živočišného původu, se zaměřením na mléčné výrobky v ČR, definování současného systému bezpečnosti potravin živočišného původu, jejich označování, systém včasného varování RASSF a jeho funkce a využití. V praktické části je provedena analýza účinnosti systému bezpečnosti potravin živočišného původu se zaměřením na mléčné výrobky, včetně principu zpětné vysledovatelnosti, aplikace RASSF a způsobů stažení závadného výrobku, jeho likvidace a následná opatření. cs
dc.format 68 s. (95 600 znaků) cs
dc.format.extent 1323523 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Potraviny živočišného původu cs
dc.subject označování potravin cs
dc.subject systém včasného varování RASSF cs
dc.subject Traceabilita cs
dc.subject analýza rizik cs
dc.subject animal food en
dc.subject food labelling en
dc.subject Rapid Alert System for Food and Feed en
dc.subject RASSF en
dc.subject traceability en
dc.subject risk analysis en
dc.title Analýza systému bezpečnosti potravin živočišného původu cs
dc.title.alternative Safety Analysis of Animal Origin Food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šafařík, Zdeněk
dc.date.accepted 2013-06-11
dc.description.abstract-translated The Bachelor's thesis aims at a currently discussed topic of safety of animal foods with respect to its quality. The text is divided into a theoretical part and a practical part. The theoretical part deals with technology of animal foods production with focus on dairy pro-ducts in the Czech Republic. Definition of contemporary system of animal foods safety, foods labelling, system Rapid Alert System for Food and Feed (RASSF) with its functions and use is also worked out. An analysis of effectiveness of the animal foods safety with focus on dairy products including traceability, application of RASSF, recall and liquidation of a harmful product and subsequent measures are described as well. en
dc.description.department Ústav krizového řízení cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/105 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Ovládání rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Technological Equipment en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Process Engineering en
dc.identifier.stag 31001
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2013-05-17
local.subject bezpečnost potravin cs
local.subject potraviny živočišného původu cs
local.subject mléčné výrobky cs
local.subject food safety en
local.subject food of animal origin en
local.subject dairy products en


Files in this item

Files Size Format View
dokoupil_2013_bp.pdf 1.262Mb PDF View/Open
dokoupil_2013_vp.zip 42.60Kb Unknown View/Open
dokoupil_2013_op.pdf 43.22Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account