Hodnocení antioxidační aktivity vybraných druhů koření

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Hodnocení antioxidační aktivity vybraných druhů koření

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení antioxidační aktivity vybraných druhů koření
Author: Bělunková, Jana
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: V teoretické části práce jsou charakterizovány vybrané druhy koření - anýz, fenykl, hřebíček, kmín, majoránka, muškátový ořech a květ, nové koření a skořice. Dále jsou popsány antioxidanty, volné radikály, metody stanovení antioxidační aktivity a celkového obsahu polyfenolů. V praktické části jsou uvedeny výsledky stanovení sušiny, antioxidační aktivity koření metodou DPPH, hodnot IC50 a výsledky spektrometrického stanovení obsahu celkových polyfenolů vybraných druhů koření.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28135
Date: 2014-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bělunková_2014_dp.pdf 4.113Mb PDF View/Open
bělunková_2014_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
bělunková_2014_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account