Hodnocení antioxidační aktivity vybraných druhů koření

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Hodnocení antioxidační aktivity vybraných druhů koření

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení antioxidační aktivity vybraných druhů koření
Autor: Bělunková, Jana
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: V teoretické části práce jsou charakterizovány vybrané druhy koření - anýz, fenykl, hřebíček, kmín, majoránka, muškátový ořech a květ, nové koření a skořice. Dále jsou popsány antioxidanty, volné radikály, metody stanovení antioxidační aktivity a celkového obsahu polyfenolů. V praktické části jsou uvedeny výsledky stanovení sušiny, antioxidační aktivity koření metodou DPPH, hodnot IC50 a výsledky spektrometrického stanovení obsahu celkových polyfenolů vybraných druhů koření.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28135
Datum: 2014-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: A 33583


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bělunková_2014_dp.pdf 4.113Mb PDF Zobrazit/otevřít
bělunková_2014_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
bělunková_2014_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet