Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků
Author: Mrázková, Jana
Advisor: Plšková, Mária
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na využití spektrometrických metod v masném průmyslu. Hodnotí možnost využití těchto metod v určování technologických vlastností masa a masných výrobků. Tyto metody jsou v celém potravinářském odvětví stále ještě ve vývoji, a proto jsou v práci uvedeny pouze dnes nejpoužívanější metody, mezi které patří Ramanova spektrometrie, spektrometrie v infračervené oblasti a v menším měřítku také fluorescenční spektrometrie a spektrometrie ve viditelné oblasti. Využití uvedených spektrometrických metod je v potravinářství velmi perspektivní.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28232
Date: 2014-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mrázková_2014_dp.pdf 2.138Mb PDF View/Open
mrázková_2014_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
mrázková_2014_op.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account