Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD

Show full item record

No preview available
Title: Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD
Author: Jurečková, Sylvie
Advisor: Růžička, Jan
Abstract: V bakalářské práci byla studována gellan degradující bakterie Verrucomicrobium sp. GD, charakteristická tvorbou prosték. Experimentálně bylo zjištěno, že tvorba těchto útvarů je pozorovatelná při kultivaci kultury v tekutém minerálním médiu s gellanem. Dále se práce zabývala možností rozkladu flatulentních sacharidů luštěnin kulturou GD. Nejobsáhlejší část byla věnována testování schopnosti kultury Verrucomicrobium sp. GD omezovat tvorbu biofilmů u klinicky a potravinářsky významných bakterií, kde bylo zjištěno, že kultura GD inhibuje tvorbu biofilmu u kultury Staphylococcus aureus CCM 3953 a u několika kultur Pseudomonas aeruginosa, konkrétně kmenů Pseudomonas aeruginosa FT 1, FT 2 a FT 3.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28237
Date: 2014-01-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
jurečková_2014_dp.pdf 3.170Mb PDF View/Open
jurečková_2014_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
jurečková_2014_op.pdf 70.11Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account