Antioxidační aktivita papriky a pepře

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antioxidační aktivita papriky a pepře

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidační aktivita papriky a pepře
Author: Dřímalová, Pavla
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem a charakterizací papriky a pepře jako koření. Popisuje antioxidanty a volné radikály, a jejich působení v potravinách. Dále je zmí-něna antioxidační aktivita a následně metody, kterými se stanovuje. Praktická část diplo-mové práce je zaměřena na stanovení sušiny, antioxidační aktivity vzorků papriky a pepře pomocí metody DPPH a na stanovení celkového obsahu polyfenolických látek ve vzorcích pomocí Folin-Ciocaulteuova činidla.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28418
Date: 2014-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
dřímalová_2014_dp.pdf 2.557Mb PDF View/Open
dřímalová_2014_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
dřímalová_2014_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account