Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků
Author: Gurská, Eliška
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlivem přídavku samotné amarantové moučky a taktéž její kombinací s fosforečnanem na technologické vlastnosti jemně mělněných masných výrobků. Na základě výsledků ztrát vařením, z předešlého výzkumu, byl vybrán dihydrogendifosforečnan sodný o koncentracích 0,20 % a 0,40 % (w/w) a k němu byla přidávána amarantová moučka o koncentracích 0,00 - 2,00 % (w/w) po kroku 0,25 %. Z technologických vlastností bylo sledováno pH, ztráty vařením (CL), vaznost vody (WHC) a z hlediska texturních vlastností byla sledována tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost masného výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28423
Date: 2014-01-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
gurská_2014_dp.pdf 1.819Mb PDF View/Open
gurská_2014_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
gurská_2014_op.doc 100Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account