Stanovení polyfenolů, flavonoidů a studie antioxidační aktivity u směsí mouk miličky habešské

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Stanovení polyfenolů, flavonoidů a studie antioxidační aktivity u směsí mouk miličky habešské

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení polyfenolů, flavonoidů a studie antioxidační aktivity u směsí mouk miličky habešské
Autor: Kotásková, Eva
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Cílem práce bylo stanovit vybrané chemické parametry miličky habešské a vybrané chemické parametry miličky ve směsi s pšeničnou moukou v daném poměru. V těchto vzorcích byly stanoveny následující parametry: celkový obsah polyfenolů, flavonoidů a antioxidační aktivita metodami ABTS a DPPH. Mimo to byly vypracovány příslušné extrakční postupy pro stanovení výše jmenovaných chemických charakteristik. Zatímco nejvyšší antioxidační aktivita byla stanovena u tmavého typu miličky importované z USA, nejnižší antioxidační aktivita byla naměřena v mouce z miličky pocházející z Bolívie. Nejnižší hodnoty antioxidačních aktivit byly naměřeny ve směsích miličky s pšeničnou moukou. Vysoké obsahy polyfenolů a flavonoidů byly naměřeny v tmavých druzích miličky, podobně jako antioxidační aktivita. Nezanedbatelné množství polyfenolů a flavonoidů bylo naměřeno také u světlé miličky z USA a některých směsí miličky a pšeničné mouky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28469
Datum: 2014-01-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: B 34111


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kotásková_2014_dp.pdf 2.431Mb PDF Zobrazit/otevřít
kotásková_2014_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kotásková_2014_op.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet