Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí

Show full item record

No preview available
Title: Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí
Author: Mynarčíková, Lucie
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem této diplomové práce bylo pomocí dynamické oscilační reometrie prostudovat vliv různých tavicích solí na utváření struktury analogů tavených sýrů během chlazení. Použité tavicí soli byly hydrogenfosforečnan sodný, difosforečnan sodný, trifosforečnan sodný, citronan sodný a sodné polyfosforečnany se střední hodnotou počtu fosforů lineárně vázaných v molekule 5, 9, 13, 20 a 28. Vzorky byly podrobeny základní chemické analýze (hodnoty pH), texturní profilové analýze (tvrdost, relativní lepivost a kohezivnost) a dynamické oscilační reometrii (elastický modul pružnosti G´, ztrátový modul pružnosti G´´ a tangenta fázového posunu tan ). S rostoucí délkou fosforečnanových tavicích solí se zvyšovala tvrdost, elastický a ztrátový modul pružnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28572
Date: 2014-01-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mynarčíková_2014_dp.pdf 955.2Kb PDF View/Open
mynarčíková_2014_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
mynarčíková_2014_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account