Stanovení vybraných analytických parametrů ve víně

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení vybraných analytických parametrů ve víně

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vybraných analytických parametrů ve víně
Author: Zálešáková, Lenka
Advisor: Bubelová, Zuzana
Abstract: Cílem diplomové práce je analýza a stanovení analytických parametrů ve víně ročníku 2010 klasickými metodami. Teoretická část je zaměřena na technologii výroby vína, chemické složení a především na skladování vína a změny probíhající ve víně během skladování. Praktická část se zabývá rozborem 7 vzorků bílých i červených vín pocházejících ze Slovácké podoblasti s následným porovnáním původních analýz. Ve vínech byla stanovena specifická hmotnost, celkový extrakt, obsah alkoholu, titrovatelných kyselin, redukujících cukrů a volného a vázaného oxidu siřičitého. Dále byla stanovena antioxidační aktivita metodou DPPH, celkový obsah polyfenolů Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah biogen-ních aminů pomocí UPLC.
URI: http://hdl.handle.net/10563/29756
Date: 2014-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zálešáková_2014_dp.pdf 1.667Mb PDF View/Open
zálešáková_2014_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
zálešáková_2014_op.pdf 111.9Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account