Stanovení vybraných analytických parametrů ve víně

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Stanovení vybraných analytických parametrů ve víně

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vybraných analytických parametrů ve víně
Autor: Zálešáková, Lenka
Vedoucí: Bubelová, Zuzana
Abstrakt: Cílem diplomové práce je analýza a stanovení analytických parametrů ve víně ročníku 2010 klasickými metodami. Teoretická část je zaměřena na technologii výroby vína, chemické složení a především na skladování vína a změny probíhající ve víně během skladování. Praktická část se zabývá rozborem 7 vzorků bílých i červených vín pocházejících ze Slovácké podoblasti s následným porovnáním původních analýz. Ve vínech byla stanovena specifická hmotnost, celkový extrakt, obsah alkoholu, titrovatelných kyselin, redukujících cukrů a volného a vázaného oxidu siřičitého. Dále byla stanovena antioxidační aktivita metodou DPPH, celkový obsah polyfenolů Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah biogen-ních aminů pomocí UPLC.
URI: http://hdl.handle.net/10563/29756
Datum: 2014-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: C 35951


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zálešáková_2014_dp.pdf 1.667Mb PDF Zobrazit/otevřít
zálešáková_2014_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zálešáková_2014_op.pdf 111.9Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet