Fyzikálně-chemická analýza výrobků pšeničného müsli

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Fyzikálně-chemická analýza výrobků pšeničného müsli

Show full item record

No preview available
Title: Fyzikálně-chemická analýza výrobků pšeničného müsli
Author: Bartošová, Andrea
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce se zabývá fyzikálně-chemickou analýzou pšeničného müsli. V teoretické části jsou shrnuty druhy pšenice a její chemické složení. Podstatná část teorie je zaměřena na pšeničné müsli, jeho výrobu, známé druhy a složení. Dále je v práci charakterizována stravitelnost a antioxidační aktivita obilovin. Poslední kapitola teoretické části je věnována metodám stanovení vzorků. V praktické části diplomové práce je popsána příprava pšeničných vloček z jednotlivých druhů pšenice a vzorků müsli, stanovení základních chemických parametrů, jako je obsah sušiny a vlhkosti, popela, hrubých bílkovin, hrubé vlákniny a také stravitelnosti a antioxidační aktivity.
URI: http://hdl.handle.net/10563/30892
Date: 2014-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bartošová_2014_dp.pdf 2.528Mb PDF View/Open
bartošová_2014_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
bartošová_2014_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account