Alergeny čeledi miříkovitých (Apiaceae)

DSpace Repository

Language: English čeština 

Alergeny čeledi miříkovitých (Apiaceae)

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Vaculová, Martina
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:20:55Z
dc.date.available 2015-03-08T21:20:55Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/30900
dc.description.abstract V bakalářské práci je řešena problematika alergenů čeledi miříkovitých (Apiaceae), jsou popsány charakteristiky miříkovitých, jejich pěstitelské podmínky a jejich využití v potravinářství. Jedná se zejména o celer (Apium graveolens) a mrkev obecnou (Daucus carota). Dále jsou uváděny charakteristiky alergie, potravinové alergie a intolerance, reakce, dědičnosti, činitelé ovlivňující rozvoj alergií, projevy v lidském organismu, pojmenování, evidence a označování alergenů, konkrétní projevy alergií při konzumaci celeru a mrkve.
dc.format 46 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject alergie cs
dc.subject potravinová alergie cs
dc.subject Apium graveolens cs
dc.subject Daucus carota cs
dc.subject Petroselinum crispum cs
dc.subject Pastinaca sativa cs
dc.subject Anethum graveolens cs
dc.subject Levisticum officinale cs
dc.subject Carum carvi cs
dc.subject Foeniculum vulgare cs
dc.subject Allergy en
dc.subject Food allergy en
dc.subject Apium graveolens en
dc.subject Daucus carota en
dc.subject Petroselium crispum en
dc.subject Pastinaca sativa en
dc.subject Anethum glaveolens en
dc.subject Levisticum officinale en
dc.subject Carum carvi en
dc.subject Foeniculum vulgare en
dc.title Alergeny čeledi miříkovitých (Apiaceae)
dc.title.alternative Allergens of the Family Apiaceae
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vojtíšková, Petra
dc.date.accepted 2014-06-10
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis solves the problems of allergens "the miříkovitých family" (Apiaceae), desribes the characteristics of "the miříkovitých family", their growing conditions and their utilization in the food industry. Especially it concerns the celery (Apium graveolens) and the carrot (Daucus carota). The thesis also refers to the characteristics of allergies, food allergies and intolerance, reactions, heredity, factors which are affecting the development of allergies, allergy symptoms in humans, naming, registration of allergens and allergens labeling, the specific allergy symptoms during consumption of the celery and carrots.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30845
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2014-05-14


Files in this item

Files Size Format View
vaculová_2014_dp.pdf 1.606Mb PDF View/Open
vaculová_2014_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
vaculová_2014_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account