Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti

Show full item record

No preview available
Title: Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Author: Vybíhalová, Nela
Advisor: Sedlačík, Michal
Abstract: Hlavním tématem bakalářské práce jsou reologické vlastnosti mražených krémů. Znalost reologických vlastností je jedním ze základních předpokladů pro posouzení jejich kvality. Při nízkých teplotách by totiž měl mít mražený krém nízkou tuhost z důvodu jeho snadného nabírání. Naopak při vyšších teplotách by měl být mražený krém krémovitý s pomalým táním, což se projeví zlepšenými organoleptickými vlastnostmi. Rešeršní část bakalářské práce se bude zabývat historií, výrobou a vlastnostmi různých typů mražených krémů. V experimentální části bude prováděna sada měření reologických vlastností několika druhů mražených krémů za různých teplot za účelem posouzení jejich celkové kvality.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31129
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
vybíhalová_2015_dp.pdf 2.318Mb PDF View/Open None
vybíhalová_2015_op.pdf 536.3Kb PDF View/Open None
vybíhalová_2015_vp.pdf 977.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account