Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny

Show full item record

No preview available
Title: Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny
Author: Horáková, Marcela
Advisor: Valášek, Pavel
Abstract: Diplomová práce se zabývá sledováním jablečného aroma, jeho kvality v závislosti na kvalitě jablek zpracovávaných na jablečný koncentrát. Teoretická část popisuje odrůdy jablek nejčastěji používaných k lisování, následuje chemické složení jablek s důrazem na jablečné aromatické látky. Dále je popsáno získávání jablečného aroma a posouzení jeho kvality a stanovení aromatických látek pomocí plynové chromatografie s hmotnostně spektrální detekcí. V praktické části byly odebírány vzorky v průběhu sezony zpracování jablek, které byly analyzovány plynovou chromatografií, provedeny další rozbory a senzorické hodnocení. Byly porovnány výsledky za celou sezonu zpracování jablek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31628
Date: 2015-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
horáková_2015_dp.pdf 5.869Mb PDF View/Open None
horáková_2015_op.pdf 230.3Kb PDF View/Open None
horáková_2015_vp.pdf 512.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account