Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků
Author: Doležalová, Alena
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Diplomová práce se zabývá parciální substitucí chloridu sodného v jemně mletých masných výrobcích salámů, jakým způsobem jsou senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků s určitým podílem náhrad soli ovlivňovány. Na základě výstupů senzorické analýzy a měření technologických vlastností se určí přijatelná náhrada chloridu sodného do tepelně opracovaných masných výrobků. Cílem práce je najít senzoricky a technologicky přijatelnou náhradu soli, jež by mohla vést ke snížení rizika zdravotních problémů spojených s vysokou konzumací soli.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31638
Date: 2015-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 38015


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
doležalová_2015_dp.pdf 14.84Mb PDF View/Open None
doležalová_2015_op.pdf 537.4Kb PDF View/Open None
doležalová_2015_vp.pdf 522.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account