Tokové vlastnosti jogurtů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Tokové vlastnosti jogurtů

Show full item record

No preview available
Title: Tokové vlastnosti jogurtů
Author: Prachařová, Dagmar
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Cílem mojí bakalářské práce byla výroba bílých jogurtů z kravského mléka přidáním roz-dílných jogurtových kultura potravinářských zahušťovadel guar gum a xanthan gum a po-rovnaní jejich reologických vlastností při 20°C. Viskozita jogurtů byla naměřena pomocí rotačního viskozimetru a porovnána s vybranými komerčními výrobky z obchodní sítě. Všechny měřené vzorky vykazovaly pseudoplastické chování. U vyrobených jogurtů byla provedena senzorická analýza.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31960
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: D


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
prachařová_2015_dp.pdf 2.766Mb PDF View/Open None
prachařová_2015_op.pdf 538.6Kb PDF View/Open None
prachařová_2015_vp.pdf 527.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account