Možnosti snížení obsahu SO<sub>2</sub> ve víně biologickou cestou

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti snížení obsahu SO<sub>2</sub> ve víně biologickou cestou

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti snížení obsahu SO<sub>2</sub> ve víně biologickou cestou
Author: Anetová, Katarína
Advisor: Fic, Vlastimil
Abstract: Tato diplomová práce je zaměřena na možnost regulace obsahu SO<sub>2</sub> ve víně biologickou cestou. Popisuje formy a funkce SO<sub>2</sub> ve víně a charakterizuje biologicky aktivní látky vína. Uvádí metody stanovení oxidu siřičitého, antioxidační kapacity a polyfenolických látek. Dále se zabývá charakteristikou modelových odrůd Vitis vinifera L.Objekty zkoumání práce byly tři modelové odrůdy (Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Rulandské modré) v průběhu vinifikace. V práci jsou uvedeny výsledky analýz volného a celkového SO<sub>2</sub> stanovené titrační metodou, celková antioxidační kapacita stanovená metodou DPPH a celkový obsahu polyfenolů stanovený Folin-Ciocalteuovou metodou. Na základě výsledků byly zjištěny změny analyzovaných parametrů v průběhu vinifikace u jednotlivých od-růd.Výsledkem řešení dané problematiky je návrh podrobnějších analýz chemického složení vína v průběhu vinifikace, které by vedly k snížení dávek SO<sub>2</sub>.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31987
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 38517


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
anetová_2015_dp.pdf 2.120Mb PDF View/Open None
anetová_2015_op.pdf 432.4Kb PDF View/Open None
anetová_2015_vp.pdf 445.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account