Charakteristika vybraných odrůd tichých vín

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Charakteristika vybraných odrůd tichých vín

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika vybraných odrůd tichých vín
Author: Hupková, Jana
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Cílem diplomové práce byla charakteristika vybraných odrůd tichých vín. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením a technologií výroby vína, dále stručným popisem vybraných odrůd tichých vín, vinohradnických oblastí Slovenska a taktéž možnostmi stanovení analytických parametrů vína. K vypracování této práce bylo použito 10 vzorků 9 odrůd vín, pocházejících z Malokarpatské a Jihoslovenské vinohradnické oblasti Slovenska. Analýza vín Dornfelder, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Zweigeltrebe, Müller Thurgau, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Sauvignon zahrnovala stanovení antokyaninů a polyfenolů spektrofotometricky a pomocí HPLC, stanovení titrovatelných kyselin, hustoty pyknometricky a stanovení trichromatické charakteristiky a barviv v odrůdách červených vín.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31991
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
hupková_2015_dp.pdf 2.688Mb PDF View/Open None
hupková_2015_op.pdf 429.9Kb PDF View/Open None
hupková_2015_vp.pdf 447.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account