Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína

Show full item record

No preview available
Title: Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína
Author: Konečná, Veronika
Advisor: Buňka, František
Abstract: V teoretické části diplomové práce byl popsán význam sledování obsahu biogenních aminů v potravinách. Dále byla charakterizována výroba červených a bílých vín, se zaměřením na fáze výroby, které mohou ovlivnit výskyt biogenních aminů ve finálním výrobku. Byly také stručně charakterizovány mikroorganizmy, které se mohou vyskytovat ve víně, se zaměřením na ty, které mohou produkovat biogenní aminy. V praktické části diplomové práce byly odebírány vzorky několika odrůd vín v průběhu výroby vína. U těchto vzorků byl stanoven obsah biogenních aminů a také počty významných mikroorganizmů. Naměřené hodnoty byly porovnány s odbornou literaturou. Bylo zjištěno, že výskyt mikroorganizmů v jednotlivých fázích výroby vína ovlivňuje výsledný obsah biogenních aminů. Koncentrace těchto dusíkatých látek je také závislá na čistotě výrobních zařízení, způsobu skladování a mnoha dalších faktorech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31993
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
konečná_2015_dp.pdf 2.373Mb PDF View/Open None
konečná_2015_op.pdf 433.6Kb PDF View/Open None
konečná_2015_vp.pdf 424.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account