Využití inteligentních a aktivních balících systémů v balení potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití inteligentních a aktivních balících systémů v balení potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pavlík, Radim
dc.contributor.author Tobolík, Radek
dc.date.accessioned 2016-06-06T08:30:37Z
dc.date.available 2016-06-06T08:30:37Z
dc.date.issued 2005-02-07
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/35523
dc.description.abstract V mé bakalářské práci jsem se zajímal o využití aktivních a inteligentních systémů v balení potravin. Vzhledem k tomu,že balení potravin patří k nejsložitějším procesům v potravinářském průmyslu, je řešení jakéhokoli problému s ním spojeného velmi aktuální. Za účelem uvedení čtenáře do problematiky obsahuje práce literární rešerši, která podává základní informace o technologii těchto systémů a popisuje dostupné možnosti jejich použití.Dále jsou pak uvedeny používané postupy balení potravin v současné době. V následující části jsou pak popsány současné trendy v balení potravin a reálné vyhlídky na budoucnost v tomto oboru. Závěrem je uvedeno několik teoretických kombinací použití aktivních a inteligentních systémů při balení některých potravin.
dc.format 42 s.
dc.format.extent 557575
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Inteligentní cs
dc.subject aktivní cs
dc.subject systém cs
dc.subject obaly cs
dc.subject Intelligent en
dc.subject active en
dc.subject systems en
dc.subject packaging en
dc.title Využití inteligentních a aktivních balících systémů v balení potravin
dc.title.alternative Intelligent and active systems in packaging of food
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Konečný, Petr
dc.date.accepted 2005-09-15
dc.description.abstract-translated In my bachelor work I was interested in taking advantage of active and intelligent systems in wrapping of foods.In view of the fact that the wrapping of foods belongs to the most complicated process in food processing industry there is the solution of the any problem in connetion with it very topical. For the purpose to introduce the reader into this problem the work contains literature search that provides the essential information of technology of these systems and describes the available possibilities of their use.Further are mentioned the suitable methods of the wrapping of foods nowadays.In the next part are described contemporary trends in packing of foods and real outlook for the future in this field.In conclusion there is mentioned some theoretical combinations of application the active and intelligent systems at the wrapping of some foods.
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Materials Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 638
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2005-09-07


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account