Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta

DSpace Repository

Language: English čeština 

Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Minaříková, Silvie
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:07Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:07Z
dc.date.issued 2016-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37499
dc.description.abstract V práci byla zkoumána možnost výroby bezlepkového laminovaného těsta a následně výroba croissantů. Na základě texturních charakteristik (tvrdost, elasticita, kohezivnost a žvýkatelnost) byly jednotlivé hodnoty bezlepkových croissantů srovnány s výsledky texturní analýzy u croissantu pšeničného. Bylo zjištěno, že vzhledem ke všem testovaným parametrům byl nejpodobnější kontrolnímu pšeničnému croissantu croissant z rýžové výběrové a cizrnové instantní mouky.
dc.format 47 s. (6 423 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject laminované těsto cs
dc.subject croissant cs
dc.subject bezlepkové pečivo cs
dc.subject texturní analýza cs
dc.subject laminated dough en
dc.subject croissant en
dc.subject gluten free bakery products en
dc.subject texture analysis en
dc.title Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta
dc.title.alternative Textural Characteristics of Laminated Gluten-free Dough
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šottníková, Viera
dc.date.accepted 2016-06-14
dc.description.abstract-translated The aim of the work was to test the possibility of producing gluten-free laminated dough and croissants. Textural properties of gluten-free croissant crumb (hardness, elasticity, cohesiveness and gumminess) were compared with the properties of the wheat one. The product prepared from blend of rice native and chickpea instant flour was found to have the characteristics of wheat product.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42086
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-03


Files in this item

Files Size Format View Description
minaříková_2016_dp.pdf 2.509Mb PDF View/Open None
minaříková_2016_op.pdf 602.9Kb PDF View/Open None
minaříková_2016_vp.pdf 602.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account