Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny

Show full item record

No preview available
Title: Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny
Author: Hyblerová, Erika
Advisor: Mišurcová, Ladislava
Abstract: Bakalářská práce se zabývá významem funkčních potravin a jejich příznivém působení na zdraví člověka. Je zde zhodnocen fytochemický profil rostliny Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), které je přisuzován kladný účinek na snižování vysoké hladiny cholesterolu v krvi, hypertenze či na regulaci glukosy v krvi. Dále se práce zabývá využitím rostliny pro výrobu funkčních potravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37759
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 42491


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
hyblerová_2016_dp.pdf 1.795Mb PDF View/Open None
hyblerová_2016_op.pdf 533.3Kb PDF View/Open None
hyblerová_2016_vp.pdf 534.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account