Srovnání produkce kypřicího plynu v bezlepkových těstech

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Srovnání produkce kypřicího plynu v bezlepkových těstech

Show full item record

No preview available
Title: Srovnání produkce kypřicího plynu v bezlepkových těstech
Author: Čurečková, Klára
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce se zabývá srovnáním množství vyprodukovaného a zadržovaného kypřicího plynu v bezlepkových těstech v závislosti na přídavku vody. Teoretická část obsahuje charakteristiku bezlepkových plodin a využití bezlepkových mouk z nich vyrobených. Dále je v práci popsána tvorba biologicky kypřeného pečiva a vlastnosti bezlepkového těsta. V praktické části práce jsou uvedeny jednotlivé vzorky bezlepkových mouk, které byly použity při výrobě těsta, dále je popsána metodika práce a získané výsledky. Tvorba kypřicího plynu byla sledována u různých druhů rýžových, jáhlových, pohankových, amarantových, merlíkových a cizrnových těst. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějšími těsty pro přípravu bezlepkového pečiva jsou těsta pohanková a cizrnová.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38245
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 43315


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
čurečková_2016_dp.pdf 3.552Mb PDF View/Open None
čurečková_2016_op.pdf 500.1Kb PDF View/Open None
čurečková_2016_vp.pdf 504.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account