Srovnání produkce kypřicího plynu v bezlepkových těstech

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Srovnání produkce kypřicího plynu v bezlepkových těstech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Srovnání produkce kypřicího plynu v bezlepkových těstech
Autor: Čurečková, Klára
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá srovnáním množství vyprodukovaného a zadržovaného kypřicího plynu v bezlepkových těstech v závislosti na přídavku vody. Teoretická část obsahuje charakteristiku bezlepkových plodin a využití bezlepkových mouk z nich vyrobených. Dále je v práci popsána tvorba biologicky kypřeného pečiva a vlastnosti bezlepkového těsta. V praktické části práce jsou uvedeny jednotlivé vzorky bezlepkových mouk, které byly použity při výrobě těsta, dále je popsána metodika práce a získané výsledky. Tvorba kypřicího plynu byla sledována u různých druhů rýžových, jáhlových, pohankových, amarantových, merlíkových a cizrnových těst. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějšími těsty pro přípravu bezlepkového pečiva jsou těsta pohanková a cizrnová.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38245
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 43315


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
čurečková_2016_dp.pdf 3.552Mb PDF Zobrazit/otevřít None
čurečková_2016_op.pdf 500.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
čurečková_2016_vp.pdf 504.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet