Typizace vybraných druhů grampozitivních baterií izolovaných z fermentovaných masných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Typizace vybraných druhů grampozitivních baterií izolovaných z fermentovaných masných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Typizace vybraných druhů grampozitivních baterií izolovaných z fermentovaných masných výrobků
Autor: Horáková, Taťána
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Tato práce řeší charakteristiku vybraných grampozitivních bakterií izolovaných z fermen-tovaného masného výrobku Paprikáš. Fermentovaný masný výrobek byl vyroben dvěma odlišnými technologiemi, za použití stejné startovací kultury. Kmeny bakterií byly identi-fikovány metodou MALDI-TOF. Z analyzovaných salámů bylo izolováno celkem 10 dru-hů grampozitivních bakterií (Staphylococcus carnosus, S. xylosus, S. hominis, S. warneri, S. epidermidis, Lactobacillus curvatus, Lb. sakei, Bacillus licheniformis, B. subtilis, Pedio-coccus pentosaceus). Na porovnání, zda se fingerprinty bakterií během zrání a skladování u obou technologií změnily, byla použita metoda RAPD-PCR. Bakterie vykazují podob-nost v závislosti na použité technologii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38253
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 43328


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
horáková_2016_dp.pdf 4.337Mb PDF Zobrazit/otevřít None
horáková_2016_op.pdf 149.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
horáková_2016_vp.pdf 551.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet