Vliv kombinace kozího a kravského mléka na vlastnosti sýra

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv kombinace kozího a kravského mléka na vlastnosti sýra

Show full item record

No preview available
Title: Vliv kombinace kozího a kravského mléka na vlastnosti sýra
Author: Charousová, Zuzana
Advisor: Pachlová, Vendula
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu kombinací kozího a kravského mléka na vlastnosti sýrů holandského typu během zrání. Bylo vyrobeno a sledováno 5 skupin sýrů s různou kombinací mléka kozího a kravského v procentuálním poměru (kozí : kravské) 100:0, 75:25, 50:50, 25:75, 0:100. V různých stupních zralosti byly sledovány vybrané parametry: základní chemická analýza (obsah sušiny, hodnota pH a obsah soli), texturní profilová analýza, proteinový profil, obsah volných aminokyselin (FAA) a dále organoleptické vlastnosti. Nejvýznamnější rozdíly mezi vzorky byly zaznamenány v intenzitě proteolýzy. V sýrech s obsahem kozího mléka se proteolýza projevovala intenzivněji než ve vzorku z čistě kravského mléka, což mělo dále vliv i na organoleptické vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38940
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 37984


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
charousová_2016_dp.pdf 3.460Mb PDF View/Open None
charousová_2016_op.pdf 510.5Kb PDF View/Open None
charousová_2016_vp.pdf 429.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account