Polotvrdé sýry s odlišnými kulturami

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polotvrdé sýry s odlišnými kulturami

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Pechtorová, Kamila
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:12:12Z
dc.date.available 2017-07-03T09:12:12Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39431
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na výrobu polotvrdých sýrů s odlišnými kulturami. V teoretické části jsou charakterizovány polotvrdé sýry a jednotlivé výrobní operace. Dále jsou diskutovány mlékařské kultury vhodné pro výrobu sýrů. Praktická část se zabývá samotnou výrobou polotvrdých sýrů a základními chemickými rozbory. Závěr práce popisuje vliv použitých kultur na senzorické vlastnosti vyrobených sýrů.
dc.format 75 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mléko cs
dc.subject sýr cs
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject milk en
dc.subject cheese en
dc.subject microorganisms en
dc.subject sensory analysis en
dc.title Polotvrdé sýry s odlišnými kulturami
dc.title.alternative Semi-Hard Cheese with a Different Cultures
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bastlová, Zita
dc.date.accepted 2017-06-16
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on the production of semi-hard cheese with different cultures. In the theoretical part they are characterized by semi-hard cheeses and different manufacturing operations. Furthermore, they describe dairy cultures useful for the production of cheese. The practical part is dedicated to the production of semi-hard cheese and basic chemical analysis. Conclusion The work describes the influence of the cultures of the sensory quality of cheese produced.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42066
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2017-04-26


Files in this item

Files Size Format View Description
pechtorová_2017_dp.pdf 5.086Mb PDF View/Open None
pechtorová_2017_op.pdf 652.2Kb PDF View/Open None
pechtorová_2017_vp.pdf 1.034Mb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account