Chromatografické stanovení kofeinu v extraktech z pravých čajů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chromatografické stanovení kofeinu v extraktech z pravých čajů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Janovský, Petr
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:35Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:35Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40578
dc.description.abstract V teoretické části bakalářské práce je charakterizován pravý čaj, jeho druhy, složení a zpracování. Dále je popsán kofein, jeho vlastnosti a stanovení kofeinu metodou kapalinové chromatografie. Praktická část bakalářské práce se zabývá stanovením obsahu kofeinu z extraktů pravých čajů (černých, zelených, oolong, bílých) připravených běžným postupem, i jako ledové čaje, pomocí metody HPLC s UV detekcí.
dc.format 58 s. (66 280 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject čaj pravý cs
dc.subject extrakt cs
dc.subject kofein cs
dc.subject stanovení cs
dc.subject HPLC/UV cs
dc.subject Tea en
dc.subject extract en
dc.subject caffeine en
dc.subject determination en
dc.subject HPLC/UV en
dc.title Chromatografické stanovení kofeinu v extraktech z pravých čajů
dc.title.alternative Chromatographic Determination of Caffeine in Tea Extracts
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2017-06-14
dc.description.abstract-translated In the theoretical part there is a characterization of tea, types of tea, its composition and manufacturing process. Further there is described a caffeine, properties of caffeine and its determination using high presence liquid chromatography. The practical part deals with the caffeine determination from tea´s extracts (black, green, oolong, white) made with a classic procedure and as an ice tea, by HPLC method with UV detection.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46320
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
janovský_2017_dp.pdf 3.117Mb PDF View/Open None
janovský_2017_op.pdf 633.6Kb PDF View/Open None
janovský_2017_vp.pdf 550.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account