Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách <em>in vitro</em>

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách <em>in vitro</em>

Show full item record

No preview available
Title: Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách <em>in vitro</em>
Author: Březinová, Iva
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Cílem této studie bylo zjistit vliv vybraných faktorů (pH, koncentrace NaCl, teplota, médium) na schopnost degradace vybraných biogenních aminů dvou bakterií (B. subtilis 23 a B. pumilus 26). Bylo zjištěno, že hodnota pH neovlivňuje degradační aktivitu těchto kmenů, naproti tomu koncentrace NaCl, teplota a složení kultivačního média ovlivňují významně schopnost degradace aminů testovaných bakterií. V optimálních podmínkách (30 °C, pH 7, 0 % NaCl) snížil B. subtilis 23 obsah tyraminu o 60 % po 48 hodinové kultivaci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40588
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46344


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
březinová_2017_dp.pdf 4.112Mb PDF View/Open None
březinová_2017_op.pdf 532.6Kb PDF View/Open None
březinová_2017_vp.pdf 544.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account