Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka

Show full item record

No preview available
Title: Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka
Author: Petreňová, Michaela
Advisor: Buňka, František
Abstract: Předkládaná diplomová práce se zabývá změnou viskozity mléka v závislosti na podmínkách skladování. Teoretická část popisuje složení mléka a jeho viskozitu, dále je vysvětlená technologie UHT zpracování a popsány vlivy, které má UHT ošetření a skladování na senzorickou jakost mléka. V praktické části byly sledovány změny viskozity v modelových vzorcích mléka. Závěrem celé práce je vyhodnocení závislosti teploty a doby skladování na senzorickou jakost mlék ošetřených UHT technologií. Vzorky mléka byly skladovány po dobu 188 dnů při teplotě 5 °C, 20 °C a 40 °C. Při 20 °C došlo během celého pokusu k nejpřijatelnějším změnám viskozity, bez toho aby bylo mléko negativně ovlivněno Maillardovou reakcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40592
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 46348


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
petreňová_2017_dp.pdf 3.634Mb PDF View/Open None
petreňová_2017_op.pdf 547.6Kb PDF View/Open None
petreňová_2017_vp.pdf 511.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account