Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování

Show full item record

No preview available
Title: Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování
Author: Strašák, Jan
Advisor: Bubelová, Zuzana
Abstract: Cílem diplomové práce bylo sledování chemických, mikrobiologických, senzorických a texturních změn vybraných trvanlivých potravin během 12měsíčního skladování při 4 růz-ných teplotách a následné zhodnocení, zda jsou tyto potraviny vhodné jako bojové dávky potravin nebo jako potravinové dávky v krizových situacích. Bylo skladováno 8 různých trvanlivých potravin, u nichž byly předpoklady, že by mohly vydržet nežádoucí klimatické podmínky. Potraviny byly vystaveny po celou dobu skladovacího pokusu 4 různým teplo-tám (mrazírenská, chladírenská, pokojová, termostatová). U všech takto skladovaných po-travin byly v průběhu skladování odebírány vzorky, a následně se u nich sledovaly různé parametry (pH, obsah sušiny, amoniaku, bílkovin, tuku, tiobarbiturové číslo, texturní profi-lová analýza, senzorická analýza, mikrobiologická analýza).
URI: http://hdl.handle.net/10563/40613
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 46391


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
strašák_2017_dp.pdf 3.816Mb PDF View/Open None
strašák_2017_op.pdf 533.2Kb PDF View/Open None
strašák_2017_vp.pdf 527.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account