Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů

Show full item record

No preview available
Title: Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů
Author: Sokolová, Iveta
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Téma této bakalářské práce zní Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů. Cílem mé bakalářské práce bylo seznámení s potravinami a působení mikroorganismů na ně, fermentovanými potravinami a nápoji a vyskytujících se mikroorganismů v nich. Využití kultivačních a non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry těchto potravin. Mezi nejdůležitější nekultivační metody patří mikroskopie, imunologické, sérologické a molekulárně-genetické metody. Tyto metody jsou rychlé a efektivní. Mezi imunochemické metody řadíme například metodu ELISA a mezi molekulárně genetické metody například PCR (polymerázová řetězová reakce) a sekvenaci DNA, u bakterií především genu pro 16S rRNA.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40614
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 46393


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
sokolová_2017_dp.pdf 1.814Mb PDF View/Open None
sokolová_2017_op.pdf 631.6Kb PDF View/Open None
sokolová_2017_vp.pdf 655.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account