Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích
Author: Sczeponiaková, Jana
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce byla zaměřena na stanovení obsahu antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích. Z technologických úprav pro dané vzorky byly použity lyofilizace a tepelná úprava varem. Celkový obsah antokyanových barviv byl stanoven spektrofotometricky a profil antokyanových barviv metodou HPLC. Nejvyšší obsah antokyanových barviv u lyofilizovaného ovoce byl naměřen ve vzorku borůvek odrůdy "Fialka" a u vzorků obilovin v syrovém zrnu u rýže s černými obalovými vrstvami z Číny. Po tepelné úpravě varem byl zaznamenán pokles antokyanových barviv o více jak 60 %.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40634
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 46437


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
sczeponiaková_2017_dp.pdf 3.389Mb PDF View/Open None
sczeponiaková_2017_op.pdf 526.9Kb PDF View/Open None
sczeponiaková_2017_vp.pdf 527.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account