Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva

Show full item record

No preview available
Title: Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva
Author: Křupka, Pavel
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlivem různých přídavků vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva. Teoretická část popisuje základní rozdíly mezi pečivem obsahujícím lepek a bezlepkových pečivem, definuje využití bezlepkových mouk, popisuje technologii výroby bezlepkového pečiva a také měření texturních vlastností v závislosti na přídavcích vody do těsta. Praktická část obsahuje popis experimentu, ve kterém jsou specifikovány jednotlivé vzorky. Vzorky byly vyrobeny z rýžové mouky od dvou různých výrobců. V navazující kapitole jsou prezentovány výsledky s diskuzí. Z výsledků vyplynulo, že jako optimální přídavek vody se jeví 120 a 130% přídavky vody. Při těchto přídavcích vody vykazovaly vzorky nejlepší texturní vlastnosti, kterými byly v případě této diplomové práce tvrdost, pružnost, elasticita, kohezivnost a žvýkatelnost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40700
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46549


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
křupka_2017_dp.pdf 4.025Mb PDF View/Open None
křupka_2017_op.pdf 501.8Kb PDF View/Open None
křupka_2017_vp.pdf 500.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account