Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky

Show full item record

No preview available
Title: Využití kvasinek rodu Kluyveromyces při fermentaci syrovátky
Author: Čeman, Lukáš
Advisor: Lazárková, Zuzana
Abstract: Cílem této práce je seznámení se s kvasinkami Kluyveromyces lactis a marxianus a jejich využitím v potravinářském průmyslu se zaměřením na syrovátku. První část bakalářské práce je zaměřena na syrovátku a její chemické složení, vznik, zpracování a následné využití v potravinářství. Druhá část se zabývá kvasinkami, jejich výskytem, taxonomií a popisem druhu Kluyveromyces. Ve třetí části se nachází popis fermentace syrovátky, EMP dráha a alkoholová fermentace. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na biotechnologické využití syrovátky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/41852
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 49450


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
čeman_2018_dp.pdf 3.038Mb PDF View/Open None
čeman_2018_op.pdf 787.9Kb PDF View/Open None
čeman_2018_vp.pdf 780.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account