Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva

Show full item record

No preview available
Title: Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva
Author: Walachová, Dominika
Advisor: Zacharová, Michaela
Abstract: Cílem této diplomové práce bylo posoudit vliv oligo-fruktózového sirupu, jako možné náhrady cukru, na technologii výroby a texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva. V experimentální části se jednalo o upečení biologicky a chemicky kypřených muffinů, kde byla sacharóza nahrazena z 50 % a ze 100 % čekankovým sirupem. Z biologicky i chemicky kypřených těst byly napečeny 3 šarže muffinů, u každé z nich byla sacharóza nahrazena 0 %, 50 % a 100 % čekankovým sirupem. Následně se sledoval vliv čekankového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti biologicky a chemicky kypřených muffinů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42105
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 49835


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
walachová_2018_dp.pdf 2.495Mb PDF View/Open None
walachová_2018_op.pdf 526.1Kb PDF View/Open None
walachová_2018_vp.pdf 519.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account