Minimalizace rizik při tepelné sterilaci potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Minimalizace rizik při tepelné sterilaci potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Irgl, Lukáš
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:35Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:35Z
dc.date.issued 2017-11-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42989
dc.description.abstract Práce má za úkol přehledně charakterizovat sterilaci potravin s důrazem na tepelné zpracovávání a sterilaci potravin v kontextu bezpečnostních rizik a krizových situací. Při mimořádných událostech je potřeba správné skladby a použití potravin pro obyvatelstvo. Tato skladba potravin bude v práci popsána s důrazem na tepelně sterilované potraviny. Na základě teoretické části a výsledků v části praktické budu vyhodnocovat modelový případ při výrobě tepelně sterilované potraviny. Vyhodnocení a poznatky budu následně diskutovat a formuluji závěry a doporučení.
dc.format 73; počet stran příloh - 7
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sterilace cs
dc.subject potravina cs
dc.subject konzervace cs
dc.subject údržnost cs
dc.subject riziko cs
dc.subject sterilization en
dc.subject food en
dc.subject preservation en
dc.subject maintenance en
dc.subject risk en
dc.title Minimalizace rizik při tepelné sterilaci potravin
dc.title.alternative Minimalisation of Risks during Heat Sterilization of Foods
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mauer, Pavel
dc.date.accepted 2018-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of the work is to clearly characterize food sterilization with and emphasis on heat treatment and sterilization of food in the context of safety risks and crisis situations. Emergencies require proper composition and food usage for citizens. This composition of food will be described in the work with and emphasis on thermally sterilized food. Based on theoretical part and the results in practical part I will evaluate the model example which will be showing the process of heat sterilization. Then I will duscuss the evaluations and formulate conclusions and recommendations.
dc.description.department Ústav environmentální bezpečnosti
dc.thesis.degree-discipline Řízení environmentálních rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Environmental Risk Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-program Security of Society en
dc.identifier.stag 48130
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2018-05-15
local.subject sterilizace (hygiena) cs
local.subject potraviny cs
local.subject teplo cs
local.subject konzervování potravin cs
local.subject sterilization en
local.subject foodstuffs en
local.subject heat en
local.subject fruit preservation en
local.subject food preservation en


Files in this item

Files Size Format View Description
irgl_2018_dp.pdf 6.515Mb PDF View/Open None
irgl_2018_op.pdf 186.8Kb PDF View/Open None
irgl_2018_vp.pdf 183.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account