Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv
Author: Bartošková, Lenka
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních aditiv, jejich vlastnostmi (antioxi-dační, antimikrobní, organoleptické, fyziologické), a využitím především v potravinářském průmyslu. Práce je rozdělena do pěti kapitol, ve kterých jsou popsány látky zvyšující údrž-nost (přírodní antimikrobní látky - byliny a koření, zelenina a další, přírodní antioxidanty - fenoly, vitaminy, byliny a koření), látky upravující aroma (vonné látky koření a bylin a chu-ťové látky - přírodní náhradní sladidla, látky okyselující a hořké), látky upravující barvu (přírodní barviva), látky upravující texturu (stabilizátory a emulgátory - agar, pektiny, leci-tin) a látky zvyšující biologickou hodnotu potravin (některé vitaminy a stopové prvky).
URI: http://hdl.handle.net/10563/4518
Date: 2009-06-04
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bartošková_2007_bp.pdfBlocked 966.5Kb PDF
bartošková_2007_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
bartošková_2007_op.doc 52Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account