Vliv termosterilace na obsah aminokyselin v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv termosterilace na obsah aminokyselin v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Vliv termosterilace na obsah aminokyselin v potravinách
Author: Zvonková, Martina
Advisor: Buňka, František
Abstract: Předkládaná práce je věnována otázkám potřeby bílkovin ve výživě a vlivu sterilace na obsah aminokyselin za použití tepla. Práce je v teoretické části členěna do pěti kapitol, kdy vlastním jádrem práce je kapitola - Změny proteinů při skladování a zpracování potravin. Autor popisuje změny proteinů a případné ztráty aminokyselin vlivem záhřevu. Praktická část obsahuje výsledky získané při laboratorních pokusech, kdy byl sterilován kasein a ná-slednou diskuzi ke zjištěným ztrátám jednotlivých aminokyselin. Byly prokázány ztráty zejména u threoninu, serinu, asparagové a glutamové kyseliny. Při hydrolýze byly nejmenší ztráty zjištěny u cysteinu, methioninu a tyrosinu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/453
Date: 2006-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zvonková_2006_bp.pdf 1.178Mb PDF View/Open
zvonková_2006_vp.doc 42Kb Microsoft Word View/Open
zvonková_2006_op.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account