Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády

Show full item record

No preview available
Title: Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády
Author: Ďuricová, Kateřina
Advisor: Salek, Richardos Nikolaos
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlivem konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády. Vý-roba hořké čokolády je popsána od pěstování kakaových bobů přes dílčí kroky, které zahr-nují míchání, válcování, konšování, temperaci, formování, chlazení a balení výrobku. Práce zahrnuje i legislativní vymezení jednotlivých druhů čokolád. V praktické části jsou zaznamenány výsledky analyticko-senzorických měření, a to pH, textura a reologické vlastnosti. V experimentální části byl pozorován rostoucí trend tvrdosti modelových vzorků hořké čokolády v průběhu skladování. Trend meze toku a viskozity byl velmi obdobný, kdy s dobou skladování veličiny rostly a poté klesaly.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45488
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 53159


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ďuricová_2019_dp.pdf 2.206Mb PDF View/Open None
ďuricová_2019_op.pdf 692.3Kb PDF View/Open None
ďuricová_2019_vp.pdf 681.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account