Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí

Show full item record

No preview available
Title: Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí
Author: Musilová, Eliška
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Kvůli rozšíření alergií a intolerancí na lepek bylo nutné trh přizpůsobit novým konzumentům. Bohužel bezlepkové pečivo nedosahuje stejných kvalit jako to lepkové. Jak v chuti, tak i v texturních vlastnostech. Má nižší údržnost než pečivo s lepkem, rychleji tvrdne, a zhoršuje se i chuťově. Záleží, z jakých surovin a v jakém poměru je pečivo vyrobené a díky tomu lze ovlivnit a případně zlepšit jeho trvanlivost a organoleptické vlastnosti. Vtéto práci byly zjišťovány změny texturních vlastností vzávislosti na čase a tím i jejich trvanlivost. Testováno bylo šest vzorků bezlepkových směsí, kdy se jako nejméně trvanlivé ukázaly vzorky, které obsahovaly přísady, které zapříčinily tvrdost chleba.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45495
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 53166


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
musilová_2019_dp.pdf 2.020Mb PDF View/Open None
musilová_2019_op.pdf 691.0Kb PDF View/Open None
musilová_2019_vp.pdf 688.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account