Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna

Show full item record

No preview available
Title: Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna
Author: Šebestíková, Romana
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Cílem této diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši o pšenici, porovnat složení zrn pšenice obecné s pšenicí s purpurovým zbarvením zrna, o vlivu její konzumace na lidské zdraví a zjistit možnosti pekárenského využití mouky z purpurové pšenice. Dále zkoumat základní i pokročilé parametry techologické kvality u mouky namleté z purpurových pšenic, včetně obsahu vlhkosti, mokrého lepku, čísla poklesu, Zelenyho test, chování během kynutí, reologické chování během míchání a zahřvání a profil textury těsta. Nebyly nalezeny významné rozdíly mezi moukami AF Jumiko nebo PS Karkulka v porovnání s komerčními vzorky. Na základě výsledků této studie lze hladkou mouku z purpurových pšenic doporučit pro výrobu pečiva. Pro potvrzení závěrů probíhají rozbory pekařských pokusů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45500
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 53171


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
šebestíková_2019_dp.pdf 1.603Mb PDF View/Open None
šebestíková_2019_op.pdf 694.5Kb PDF View/Open None
šebestíková_2019_vp.pdf 690.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account