Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Lacinová, Kamila
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45506
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je představit bakterie rodu Asaia, jejich vlastnosti, výskyt a význam v potravinářském průmyslu. První část práce se zaměřuje na obecnou charakteristiku bakterií octového kvašení, druhá část se již zabývá samotnou bakterií Asaia a jejím taxonomickým zařazením, poté se práce zaměřuje na popis morfologických, fyziologických a biochemických vlastností. Další kapitola popisuje výskyt a význam této bakterie, pozornost je věnována především kontaminaci ochucených nealkoholických nápojů. Poslední kapitola bakalářské práce se věnuje možnostem jejich stanovení v potravinách a nápojích.
dc.format 38 s. (60 229 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Asaia sp. cs
dc.subject bakterie octového kvašení cs
dc.subject kontaminace nealkoholických nápojů cs
dc.subject Asaia sp. en
dc.subject acetic acid bacteria en
dc.subject contamination of non-alcoholic beverages en
dc.title Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích
dc.title.alternative Asaia and Their Occurrence in Foods and Beverages
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Janalíková, Magda
dc.date.accepted 2019-06-19
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis is to introduce bacteria of genus Asaia, their properties, occurrence and importance in food industry. The first part focuses on the general characteristics of acetic bacteria, the second part deals with the Asaia bacterium itself and its taxonomic classification, then the work focuses on the description of morphological, physiological and biochemical properties. The next chapter describes the occurrence and importance of this bacterium, attention is paid to the contamination of flavored non-alcoholic drinks. The last chapter of the thesis deals with the possibilities of their determination in food and beverages.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53189
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-14


Files in this item

Files Size Format View Description
lacinová_2019_dp.pdf 1.310Mb PDF View/Open None
lacinová_2019_op.pdf 112.7Kb PDF View/Open None
lacinová_2019_vp.pdf 687.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account