Optimalizace výroby nefermentovaných syrovátkových nápojů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Optimalizace výroby nefermentovaných syrovátkových nápojů

Show full item record

No preview available
Title: Optimalizace výroby nefermentovaných syrovátkových nápojů
Author: Brodíková, Radka
Advisor: Míšková, Zuzana
Abstract: Bakalářská práce byla zaměřena na využití syrovátky jako suroviny pro výrobu nefermentovaných syrovátkových nápojů. Teoretická část se zabývala charakteristikou syrovátkových nápojů, technologií jejich výroby a možnostmi ochucení těchto nápojů. V praktické části bylo vyrobeno množství nefermentovaných syrovátkových nápojů různých příchutí. Vy-brané nefermentované syrovátkové nápoje byly dále podrobeny chemické (pH, SH a sušina) a senzorické analýze během 21 dní skladování při teplotě 6 ? 2 °C. Z naměřených výsledků vyplývá, že v průběhu skladování nedocházelo k statisticky významným změnám hodnot pH, SH a obsahu sušiny (P 0,05). Z hodnocení senzorické analýzy byla určena příchuť 2 % mango s 0,5 % bezu s citronem jako nejvhodnější z hlediska výroby nefermentovaných syrovátkových nápojů i z hlediska požadavků spotřebitele na chuť výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45514
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 53205


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
brodíková_2019_dp.pdf 1.537Mb PDF View/Open None
brodíková_2019_op.pdf 944.0Kb PDF View/Open None
brodíková_2019_vp.pdf 656.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account