Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu

Show full item record

No preview available
Title: Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Author: Swaczynová, Kateřina
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Bakalářská práce se zabývá izolací mikroorganizmů degradujících biogenní aminy.V dané problematice byla provedena charakterizace biogenních aminů, jejich vznik a reakce, faktory ovlivňující produkci biogenních aminů,výskyt biogenních aminů a možnosti jejich snížení. V praktické části byla provedena izolace mikroorganizmů z potravinových matric rostlinného původu a následně jejich identifikace pomocí metody MALDI-TOF MS. Nakonec byla ověřena jejich degradační schopnost pomocí metody HPLC.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45521
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 53212


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
swaczynová_2019_dp.pdf 1.752Mb PDF View/Open None
swaczynová_2019_op.pdf 651.8Kb PDF View/Open None
swaczynová_2019_vp.pdf 611.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account