Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Swaczynová, Kateřina
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45521
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá izolací mikroorganizmů degradujících biogenní aminy.V dané problematice byla provedena charakterizace biogenních aminů, jejich vznik a reakce, faktory ovlivňující produkci biogenních aminů,výskyt biogenních aminů a možnosti jejich snížení. V praktické části byla provedena izolace mikroorganizmů z potravinových matric rostlinného původu a následně jejich identifikace pomocí metody MALDI-TOF MS. Nakonec byla ověřena jejich degradační schopnost pomocí metody HPLC.
dc.format 77 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject izolace cs
dc.subject degradace cs
dc.subject identifikace cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject isolation en
dc.subject degradation en
dc.subject identification en
dc.title Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
dc.title.alternative Isolation of Biogenic Amines Degrading Microorganisms from Plant Foodstuffs
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lorencová, Eva
dc.date.accepted 2019-06-20
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the isolation of microorganisms degrading biogenic amines. In the given issue were performed the characterization of biogenic amines, their formation and reactions, factors influencing biogenic amines production, biogenic amines occurrence and possibilities of their reduction . In the practical part was carried out the isolation of microorganisms from food matrices of plant origin and subsequently identified using the MALDI-TOF MS method. Finally, was verified their degradation ability by HPLC.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53212
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-09


Files in this item

Files Size Format View Description
swaczynová_2019_dp.pdf 1.752Mb PDF View/Open None
swaczynová_2019_op.pdf 651.8Kb PDF View/Open None
swaczynová_2019_vp.pdf 611.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account