Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Kavanová, Lenka
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:18:00Z
dc.date.available 2021-07-26T07:18:00Z
dc.date.issued 2020-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47334
dc.description.abstract Diplomová práce se zaměřuje na biologicky aktivní látky v müsli směsích. Zahrnuje rozbor surovinové skladby müsli směsí, popis lišejníku islandského a biologicky aktivních látek. V praktické části se zaměřuje na přípravu daných müsli směsí a stanovení vybraných biologicky aktivních látek a měření jejich antioxidační aktivity.
dc.format 62 s. (83 219 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Müsli směsi cs
dc.subject lišejník islandský cs
dc.subject jedlé květy cs
dc.subject bioaktivní látky cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antokyany cs
dc.subject Muesli mixtures en
dc.subject Icelandic moss en
dc.subject edible flowers en
dc.subject bioactive compounds en
dc.subject HPLC en
dc.subject polyphenols en
dc.subject anthocyanins en
dc.title Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
dc.title.alternative Biologically Active Substances of Muesli Mixtures with Lichen
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2021-06-02
dc.description.abstract-translated This thesis aims at bioactive substances in muesli mixtures. It includes analysis of single ingredients of muesli mixtures, description of Icelandic moss and bioactive substances. In Practical part it focuses on preparation of given muesli mixtures, determination of chosen bioactive substances and measuring of their antioxidant activity.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 59677
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2021-05-14


Files in this item

Files Size Format View Description
kavanová_2021_dp.pdf 3.381Mb PDF View/Open None
kavanová_2021_op.pdf 731.0Kb PDF View/Open None
kavanová_2021_vp.pdf 230.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account