Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Lenárdová, Iveta
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:17Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:17Z
dc.date.issued 2019-11-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47669
dc.description.abstract Práce se zabývá základními principy zajištění stravování obyvatel v krizových situacích - popisuje zúčastněné orgány a orgány zodpovědné za zajištění stravování, důležité výživové hodnoty obyvatel a rozdělení obyvatel do stravovacích skupin podle věku, fyzické aktivity a pohlaví. Práce dále informuje čtenáře o problematice nemoci celiakie a vysvětluje základní pravidla bezlepkového stravování. Pro potřeby analýzy jsou potraviny rozděleny do skupin dle druhu potraviny. Analýza zobrazuje dostupnost bezlepkových potravin v obchodních sítích a na jejím základě je sestaven návrh vhodné skladby stravy a konkrétní jídelní lístky pro každou skupinu obyvatel. Jídelní lístky jsou nutričně vyhodnoceny.
dc.format 77
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bezlepková dieta cs
dc.subject celiakie cs
dc.subject nouzové stravování cs
dc.subject stravování v krizových situacích cs
dc.subject Catering in Crisis Situations en
dc.subject Celiac Disease en
dc.subject Emergency Catering en
dc.subject Gluten-free Diet en
dc.title Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích
dc.title.alternative The Possibilities of Providing Catering for Coeliacs in Crisis Situations
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rak, Jakub
dc.date.accepted 2020-07-03
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the basic principles of catering for the population in crisis situations - it describes the participating authorities and authorities responsible for catering, important nutritional values of the population and the division of the population into catering groups by age, physical activity and gender. The work also informs the reader about the issue of celiac disease and explains the basic rules of gluten-free eating. For the purposes of analysis, food is divided into groups according to the type of food. The analysis shows the availability of gluten-free foods in retail chains and based on it, a proposal for a suitable food composition and specific menus for each group of the population is compiled. The menus are nutritionally evaluated.
dc.description.department Ústav ochrany obyvatelstva
dc.thesis.degree-discipline Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-discipline Security of Society en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 53916
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2020-06-01


Files in this item

Files Size Format View Description
lenárdová_2020_dp.pdf 2.332Mb PDF View/Open None
lenárdová_2020_op.pdf 310.2Kb PDF View/Open None
lenárdová_2020_vp.pdf 75.41Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account