Aplikace sterilizačních technik v potravinářském průmyslu a v obalové technice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aplikace sterilizačních technik v potravinářském průmyslu a v obalové technice

Show full item record

No preview available
Title: Aplikace sterilizačních technik v potravinářském průmyslu a v obalové technice
Author: Bartončíková, Michaela
Advisor: Lapčík, Lubomír
Abstract: V bakalářské práci je popisována problematika sterilizace obalových materiálů využívaných v potravinářském průmyslu. Důraz je kladen na vývoj, typy, kladné a záporné vlastnosti jednotlivých druhů obalů, dále na možné způsoby sterilizačního procesu, jeho popis a kontrolu a v neposlední řadě na legislativní požadavky platné jak pro EU, tak Českou republiku, které se k této problematice vztahují. Obaly, ve kterých jsou potraviny uchovávány či přepravovány se mohou stát zdrojem mikroorganismů, které jsou schopny negativně ovlivnit senzorické nebo mikrobiologické vlastnosti dané potraviny a potažmo naše zdraví jako finálních konzumentů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49145
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 56287


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
bartončíková_2020_dp.pdf 1.057Mb PDF View/Open None
bartončíková_2020_op.pdf 838.7Kb PDF View/Open None
bartončíková_2020_vp.pdf 882.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account